Träningstips för motocrossföraren

stavgång

Det gäller inte att bara få igång motocrossen, utan det är minst lika viktigt att få igång föraren inför tävlingarna och racen. Motocross är en unik sport och kräver en särskild typ av träning om man vill bli framgångsrik. Det kan vara svårt att själv lista ut hur man ska träna sig till en riktigt bra motocrossform, därför har vi samlat ihop ett par träningstips som kan hjälpa dig komma i toppform.

Träna på rätt sätt

Uthållighet, styrka, teknik och kondition är de viktigaste delarna att bygga upp för att träna rätt.

Kondition – Att bygga upp en stark, grundläggande kondition är A och O för att bli en bra motocrossförare. Kör man motocross kan man aldrig få för mycket kondition, skriver RedAkt.se. Dock är det viktigt att veta att det är konditionstypen långdistans som är viktigast för motocrossföraren. Att kunna springa konstant i bra fart i ungefär två fulla heat utan stopp hjälper en motocrossförare en stor bit på vägen. Körträning – Den andra delen av träningen är givetvis körträningen.

Målet med träningspassen på motocrossen är att köra åttio procent i mängd och tjugo procent i teknik. Att lära sig hantera crossen i olika situationer är direkt avgörande för att bli en bra, säker motocrossförare. Styrka – Liksom konditionen ska styrketräningen fokusera på långdistans, man ska alltså ska ha en förmåga att vara lite ”seg” i kroppen och exempelvis klara av hundra armhävningar med sin kroppsvikt. Föredrar man att använda sig av träningsredskap vid styrketräning hittar man bra alternativ för motocrossförare på nätet.

Näring och vätska

Det är viktigt att kombinera träningen med rätt näring samt genom att dricka tillräckligt med vatten. Tänk på att det tar tid för kroppen att ta tillvara på vätskan man dricker – hela fem timmar. Att dricka ungefär en halv liter vatten i timmen under hård träning är därför ett bra tips. I kombination med regelbundna, näringsriktiga måltider får du de bästa förutsättningarna för att utvecklas som motocrossförare.