Orka med din motorsport

Det finns personer som inte tror att det är jobbigt med motorsport. Sitta i en bil bakom ratten och åka runt kan väl inte vara särskilt ansträngande.

Men så fel de har. Det räcker med att åka med en rallybil i en film på YouTube för att förstå att du är ganska mörbultad efter första specialsträckan. Du måste alltså träna fysiskt för att orka med motorsport, en träning som är väl investerad tid.

En krävande sport

Motorsport är alltså en mycket krävande sport. Vi kan ta motocross som exempel, det är en motorsport som många använder som motionssport. Det är tufft att ta sig runt några varv på träningsbanan, men det fina är att du tränar precis hela kroppen. Inte en muskel får vila. Tyvärr finns dock en viss skaderisk, men det är upp till dig att vara försiktig.

Det krävs en hel del för att orka

En annan sport som sliter på kroppen är Folkrace. Banan du kör på är inte precis asfalterad utan består av en hel del gupp och tvära kurvor. Dessutom kan du bli påkörd då och då och bli ordentligt omruskad. För att orka med och tävla och ha kul bor du ha en ganska god fysik.