Att bli en bättre rallyförare

Som med allt annat så gäller det att träna för att bli en bättre rallyförare. Framförallt så är det själva körningen som behöver underhållas och förbättras men även fysiken behöver hållas igång. Det kan vara rätt så krävande tävlingar och utan kondition så kommer man inte att orka med.

Försök att hitta den träningsform som passar dig bäst. Vissa tycker om att gå på gym medans andra väljer löpning för just konditionsträningen. Det går att köpa hem löpband och träningscykel så man kan träna mer regelbundet. Bygg ett eget gym i källaren eller annan lokal som kanske inte används dagligen.

Se till att få regelbunden fysisk träning så du bygger upp och bibehåller den kondition som du har. Förutom konditionen så är träning för bål och överkropp det som behöver byggas upp. Det är otroliga G-krafter då man kör fort i en rallybil. Se även till att träna dina nackmuskler för att klara den påfrestning som blir med hjälm och upp mot 4 till 5 G under ett race.

Självklart så är även vila viktig för att din kropp ska återhämta sig. Lägg upp en bra träningsplan som du håller dig till med vilodagar. Dina viloperioder kan variera men det är viktigt att din kropp får återhämta sig och hinner bygga upp den muskulatur som du bygger upp.