Dags att dra till fjällen

Vintersäsongen betyder för många av oss också vintersport och med det resor till fjällen. Även om det finns tåg och flyg så är det vanligaste att resa med sin egen bil eller hyrbil. Men inför fjällresorna så är det en hel del att tänka på för att kunna resa säkert och bekvämt hela familjen. Här kommer våra bästa tips inför er resa.

Platsbrist är inte ovanligt när det är flera personer som ska resa tillsammans, utöver att personerna skall rymmas bekvämt så krävs det också utrymme för packning och eventuell skidutrustning. Ett av de bästa sätten att råda bot på problemet är att investera i takräcken, på så sätt kan du fästa skidor på taket eller varför inte köpa en takbox där övrig packning också kan rymmas. Northrack.se har smarta lasthållare som passar de flesta bilmodeller, det gör att du inte behöver köpa nya om du byter bil eller lånar en annan bil. Att undvika stora mängder packning i bilen är mer trafiksäkert eftersom att det är färre saker som kan komma flygande vid hastiga inbromsningar eller olyckor. Men måste du packa i bilen så är det viktigt att se till att packningen är förankrad eller om du har lastgaller eller lastnät mellan kupe och bagage.

Trafikstockningar är inte ovanligt under högtiderna när många är på väg till och från fjällen. Så att avsätta ordentligt med tid är också ett mycket bra sätt att resa säkert. På det sättet kan du undvika omkörningar som är onödiga och ha tid för vila och bensträckare. Det är också bra att se till att ha vatten och matsäck med sig samt varma filtar och en spade i bilen. Skulle ni bli sittande i långa bilköer så kan ni se till att hålla värmen och hålla den värsta hungern borta. Lycka till och ha kul i fjällen!